CODESYS trainingen

CODESYS training

Software wordt steeds belangrijker bij de keuze van een automatiseringssysteem. Gedegen kennis maakt het mogelijk de applicatie snel, overzichtelijk en beheersbaar op te stellen. De basis is een goede kennis van de programmeermethode en het programmeerpakket. Wij kunnen u hierbij helpen. Volg daarom bij ons één van onze CODESYS trainingen.

CODESYS Training

Volg bij ons een CODESYS training om snel en gedegen opgeleid te worden tot het juiste niveau.

Als CODESYS specialist kunnen wij u tot elk niveau opleiden. Van CODESYS basistraining tot en met trainingen voor de “professional developer tools” zoals OOP, UML, Test Manager, etc. Daarnaast zijn trainingen mogelijk voor het “op de juiste manier” opzetten van libraries en/of het maken van Visualisaties. Kortom, wat u ook wilt weten over het programmeren van uw CODESYS applicatie, hiervoor kunt u bij ons terecht. Om u in te schrijven voor een training kunt u een e-mail sturen aan info@extendsmartcoding.nl of klik hier.

Hieronder volgt een korte omschrijving van een aantal standaard trainingen, maar schroom niet om contact met ons op te nemen over uw specifieke wensen.

CODESYS trainingen


CODESYS basistraining

Klik hier voor een overzicht van de inhoud en de kosten van deze training.
De eerstvolgende algemene basistrainingen (2 dagen) CODESYS V3 te Ridderkerk staan gepland voor:
woensdag 11 september – donderdag 12 september 2024
woensdag 20 november – donderdag 21 november 2024

Klik hier om u in te schrijven of stuur een e-mail aan info@extendsmartcoding.nl.

CODESYS visualisatie training


Klik hier voor een overzicht van de inhoud en de kosten van deze training.
De eerstvolgende algemene CODESYS V3 Visualisatie trainingen te Ridderkerk staat gepland voor:
woensdag 18 september  2024
woensdag 27 november 2024

Klik hier om u in te schrijven of stuur een e-mail aan info@extendsmartcoding.nl en wij nemen contact met u op.
De kosten van de training zijn € 440,- netto per persoon.

CODESYS OOP training

CODESYS “Object Georiënteerd Programmeren”. In één dag worden de grondbeginselen van het OOP programmeren uitgelegd. Thema’s als het gebruik van methods en interfaces wordt uitgelegd alsmede wat overerving en polymorfisme inhoud en hoe het toegepast kan worden binnen een CODESYS applicatie.
De eerstvolgende CODESYS OOP trainingen te Ridderkerk staan gepland voor:
woensdag 25 september 2024
woensdag 4 december 2024

Klik hier om u in te schrijven of stuur uw e-mail aan info@extendsmartcoding.nl en wij nemen contact met u op.
De kosten van de training zijn € 440,- netto per persoon.

CODESYS Professional Developer training (Test manager, Git, Static Analysis, UML, Profiler)

CODESYS “Professional Developer training”. In één dag wordt uitgelegd hoe de functionaliteiten van de Professional Developer Edition kunnen worden toegepast:

  • Test manager: Er wordt uitgelegd hoe testen geautomatiseerd kunnen worden. Praktische voorbeelden worden gegeven voor het maken van Unit Tests op basis van Test Tables en Test POU’s. Tevens wordt uitgelegd hoe de Test Manager Scripts opgezet kunnen worden om System Tests uit te voeren. Daarnaast wordt uitgelegd hoe testen (automatisch) gestart kunnen worden en hoe test rapporten worden gemaakt.
  • Git: Uitgelegd wordt hoe deze versie beheer functionaliteit is geïntegreerd in CODESYS en hoe er met meerdere mensen samen gewerkt kan worden aan een project en/of library. Termen als staging, committing, pulling, pushing, merging, comparing wordt uitgelegd en uiteraard worden hier oefeningen mee gedaan.
  • Static Analysis: Leer welke opties deze extra “code analyse” functionaliteit in Static Analysis biedt, en hoe dit eenvoudig te gebruiken is binnen CODESYS.
  • UML: Er wordt uitgelegd welke mogelijkheden UML biedt. Ook hier worden oefeningen mee gedaan.
  • Profiler: De profiler kan gebruikt worden voor o.a. het meten van de belasting van de CPU op basis van de individuele objecten (POU’s) en de applicatie en hoe dit eenvoudig te controleren is. Daarnaast wordt uitgelegd hoe je dit kunt gebruiken in combinatie met de Test Manager om bijvoorbeeld de zogenaamde “code coverage” te meten.

Alhoewel het niet noodzakelijk is, helpt het om kennis te hebben van OOP om deze training goed te kunnen volgen.
Dit is een training die wij enkel klant- of projectspecifiek geven. Een datum wordt in overleg bepaald.
Stuur uw aanvraag naar info@extendsmartcoding.nl en wij nemen contact met u op.

Klik hier voor algemene informatie over de professional developer edition.


De CODESYS V2.3 en CODESYS Softmotion trainingen duren twee dagen.
Dit zijn trainingen die wij enkel klant- of projectspecifiek geven. Een datum wordt in overleg bepaald.
Stuur uw aanvraag naar info@extendsmartcoding.nl en wij nemen contact met u op.


Er worden regelmatig overige trainingen georganiseerd. Informeer naar de data en prijzen door een e-mail te sturen met uw interesse naar info@extendsmartcoding.nl.


We hebben gemerkt dat klanten bij voorkeur een CODESYS maattraining wensen om direct op de applicatie in te gaan en niet vertraagd te worden door algemene oefeningen. Ook hierbij kunnen we u helpen. U kunt zelf aangeven welke onderwerpen u of uw bedrijf behandeld wil hebben. Ook hiervoor kunt u uw vraag en/of interesse naar info@extendsmartcoding.nl sturen. Wij maken voor u een gepaste aanbieding.