CODESYS Runtime

De CODESYS Runtime voert de geprogrammeerde code uit, ververst cyclisch de I/O en verwerkt eventueel de gemaakte softmotion logica en/of (web-)visualisatie.

Het is mogelijk om de CODESYS runtime te “embedden” op uw eigen hardware platform. Vele CPU’s en besturingssystemen worden ondersteund. Programmeer uw product met het meest geavanceerde pakket dat bestaat op de markt. Kies uit de vele I/O drivers die reeds beschikbaar zijn en/of voeg uw eigen drivers toe.

Of u kunt kiezen uit vele honderden verschillende besturingen die reeds op de markt zijn die u kunt programmeren met CODESYS, maar u kunt tevens uw eigen besturing uitbreiden met een CODESYS Runtime.

CODESYS Runtime

Wilt u zelf van uw controller een CODESYS controller maken. Dan is dit mogelijk. Er zijn reeds vele compiler beschikbaar voor vele verschillende processoren en (eventuele) besturingssystemen. U kunt zelf de CODESYS runtime uitbreiden met eigen I/O drivers en/of modules.

Voor meer informatie zie: https://www.codesys.com

CODESYS_Runtime

CODESYS Control RTE of Linux SL

Iedere standaard computer met Windows (embedded) of Linux,  kan omgetoverd worden in een “state-of-the-art” Real-Time besturing voor PLC, Motion en/of Visualisatie toepassingen.
Deze Runtime kan zonder beperkingen 2 uur lang getest worden. Indien hij voldoet kunt u bij ons een licentie aanvragen om uw PC voor iedere automatiseringstoepassing in te zetten. Dit is met name geschikt als u toch al een PC gebruikt voor uw Visualisatie, Receptbeheer, Database management, datalogging, etc. Ook als u een toepassing heeft waar veel rekenkracht en/of geheugen benodigd is, voor bijvoorbeeld een Softmotion toepasssing, is dit een zeer goede oplossing, omdat een computer hier ruim voldoende van heeft. Daarnaast heeft een computer standaard Ethernet, veel data opslag geheugen, beeldscherm en backup mogelijkheden. Bij een conventionele PLC zijn dit meestal geen goedkope opties.

Deze licenties zijn inclusief alle I/O drivers die standaard in CODESYS beschikbaar zijn.

De CODESYS Control RTE is de realtime runtime voor Windows systemen met een zeer kleine jitter van een aantal microseconden tot nanoseconden. U heeft hier geen extra realtime extensie voor nodig.

De CODESYS Control Linux SL is een SoftPLC for PC gebaseerde industriële controllers waar Linux op draait. Met een Real time patch is ook deze variant realtime te maken.

CODESYS Control Specials

Naast bovenstaande varianten zijn er nog meerdere “standaard CODESYS runtimes” beschikbaar die op een variatie aan controllers kunnen draaien waaronder:
– Raspberry PI
– Beckhoff CX
– Wago PFC200
– Phoenix PLCnext
– …

Zie voor een uitgebreid overzicht: https://www.codesys.com/products/codesys-runtime/control.html

Algemeen:
Op www.codesys.com kunt u verdere gedetailleerde informatie hierover terugvinden. Naast bovengenoemde optionele modules biedt CODESYS nog vele oplossingen die wij u tevens aan kunnen bieden. Stuur uw vraag naar info@extendsmartcoding.nl en we zullen u zo goed mogelijk proberen te informeren.