CODESYS

CODESYS algemene informatie

CODESYS wordt ontwikkeld door het Duitse softwarebedrijf CODESYS GmbH. De term CODESYS is een acroniem dat staat voor Controller Development System. CODESYS kan kosteloos gedownload worden via de codesys.com website. De software tool is te gebruiken voor meerdere takken van de industriële automatiseringstechniek.

CODESYS bestaat in grote lijnen uit twee delen:

CODESYS Programmeeromgeving

De programmeeromgeving is kosteloos te downloaden via de CODESYS store store.codesys.com. Hiermee kunt u de applicatie voor uw besturing programmeren inclusief visualisatie vormgeven en softmotion toepassing configureren.
Lees meer »

CODESYS programmeeromgeving

CODESYS Runtime

De runtime draait op uw besturing en voert uw gemaakte applicatie uit. Er zijn reeds honderden leveranciers die dit hebben geïntegreerd op hun hardware, maar het is tevens mogelijk om deze runtime te integreren op uw eigen hardware.
Lees meer »

CODESYS Runtime


Waarom CODESYS:

Open

CODESYS is gebaseerd op de IEC 61131-3 standaard. Daarnaast ondersteunt het vele standaard communicatie protocollen en zijn er vele (open source) bibliotheken beschikbaar.

Onafhankelijk

CODESYS is hardware onafhankelijk. Honderden bedrijven leveren besturingen waar CODESYS in is geïntegreerd, maar u kunt zelf ook van uw besturing een CODESYS controller maken.

Uitgebreid

Naast de standaard IEC 61131-3 programmeertalen bevat CODESYS geïntegreerde visualisatie editors, Softmotion modules, vele debug mogelijkheden en nog veel meer…

Professioneel

Als uitbreiding op de standaard programmeeromgeving zijn er modules beschikbaar voor o.a. SVN (subversion), Git, Test Manager, UML, Static Analysis, Profiler, etc.

Verdere algemene informatie over CODESYS kunt u terugvinden op:
www.codesys.com
https://nl.wikipedia.org/wiki/codesys